דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לימודי אדריכלות 

מאת    [ 08/12/2008 ]

מילים במאמר: 427   [ נצפה 2403 פעמים ]

אדריכלות כמקצוע משלבת היכרות מעמיקה עם יסודות האומנות העתיקה והחדשה עם ידע רב בתחומי ההנדסה והתכנון הטכני. לימודי אדריכלות משלבים בין יכולת טכנית וטכנולוגית גבוהה עם יכולת יצירתית ואמנותית, ומאפשרים צירוף של יצירתיות אישית ורצון להטביע חותם על הסביבה מבחינה עיצובית עם קבלת כלים המאפשרים ביצוע פונקציונאלי של הדחף היצירתי. אדריכל צריך להיות בעל יכולת טכנית גבוהה, דמיון חזותי, וידע בתחומי העיצוב וההנדסה.

לימודי אדריכלות- כיצד והיכן ?
דרישות הקבלה המינימליות עבור לימודי אדריכלות במרבית המוסדות להשכלה גבוהה הן ציון פסיכומטרי של 500 לפחות, ציוני בגרויות בממוצע של 75 ומעלה (המינימום הנדרש), מבחני שליטה באנגלית (מבחני אמי''ר), ומעבר של וועדת קבלה הכוללת ראיון בעל פה ובחלק מהמוסדות גם הצגה של תיק עבודות שהכין המועמד המשקף את כישרונו ויכולותיו העיצוביים, יכולת ביטוי ואמירה אישית, יכולת התבוננות וניתוח, ראייה מרחבית ויכולת הבעה.
דרישות הקבלה הגבוהות מביאות סטודנטים רבים להירשם ללימודים במסגרת של מכינה לאדריכלות הנערכת בבתי ספר המתמחים בכך כמו מכון "קווים" ואחרים. לימודים במכינה לאדריכלות המועברים על ידי צוות מרצים מיומן ומקצועי מכינים את הסטודנט בצורה מקצועית למבחנים הפסיכומטריים, לראיון הקבלה ומסייעים בהכנת תיק עבודות איכותי. הסטטיסטיקה מראה שלימודים במסגרת מכינה לאדריכלות מעלים את סיכויי המועמד להתקבל ללימודים.
המוסדות להשכלה גבוהה בהם נערכים לימודי אדריכלות בארץ הם: אוניברסיטת תל אביב, הטכניון בחיפה, בצלאל, שנקר, המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון ומכללת ויצ''ו חיפה.

מה לומדים בפקולטה לאדריכלות?
לימודי אדריכלות מקנים לסטודנטים כלים לעבודה בתכנון ועיצוב עירוני, שכונות מגורים, תכנון גנים (אדריכלות גנים ונוף), הקמת מבני ציבור ועוד. הסטודנטים בפקולטות לאדריכלות לומדים קורסים בנושאים עיוניים הכוללים מושגים בסיסים בארכיטקטורה (קומפוזיציה, הפשטה, יחסים הנדסיים קלאסיים וכ''ו), ארכיטקטורה של מבנים, עיצוב פנים, עיצוב ריהוט, שיקום מבנים, וארכיטקטורה סביבתית. בנוסף, לימודי אדריכלות כוללים גם קורסים וסדנאות בנושאים טכניים הדורשים התנסות כמו שיטות ומודלים בתכנון, טכנולוגיה של הבניה, שימושי מחשב בתכנון (למשל תוכנות כמו אוטוקאד או סקאצ' אפ) ועוד.

לימודי אדריכלות- התואר המבוקש
לימודי ארכיטקטורה ברוב המוסדות בארץ נמשכים חמש שנים ובסופם מקבלים הבוגרים תואר ראשון באדריכלות Arch.. B - תואר אקדמאי המקנה זכות חתימה על פרויקטים של עד 4 קומות עם סיום הלימודים, ודורש רישיון המתקבל מרשם האדריכלים (השייך למשרד העבודה).
ויצ''ו חיפה הינו המוסד היחיד עבור לימודי אדריכלות שמקנה תואר ראשון המשולב בתעודת הוראה באדריכלות- Ed. B.Arch.. הלימודים נחלקים למספר תחומים כדוגמת לימודי רקע ותיאוריה עבור אדריכלים, תכנון ועיצוב, לימוד מקצועות טכנולוגיים והכשרה להוראה בתחום הארכיטקטורה.

במספר מוסדות ניתן ללמוד גם לתואר הנדסאי אדריכלות בלימודים הנמשכים בין שנתיים לשנתיים וחצי. במרבית המקרים ניתן לצבור את נקודות הזכות של תואר הנדסאי ולהמשיך לתואר ראשון במסגרת לימודי אדריכלות בפקולטות לאדריכלות במוסדות השונים בארץ ובחו''ל.

פרטים נוספים על לימודי אדריכלות בכלל, ועל מכינה לאדריכלות ועיצוב בפרט ניתן למצוא באתר קווים - המכינה לעיצוב ואדריכלות.
www.cavim.co.il
לפרטים נוספים ניתן לגשת למכון קווים לימודי עיצוב המציע לימודי אדריכלות וכן לימודי עיצוב פנים



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב